Column Sil de Weerd

Gewoon doen

Kinderen en jongeren inspireren om gezonder te eten, daar zet ik mij voor in. Deze passie is ontstaan op het mbo, tijdens mijn opleiding tot levensmiddelentechnoloog en voedselvoorlichter. 

 

De interesse in gezonde voeding was al eerder ontstaan, toen ik (net als veel jongeren) begon met regelmatig naar de sportschool te gaan. Mijn plan was eerst om na mijn mbo-opleiding door te studeren en diëtist te worden. Toen ik eenmaal klaar was, heb ik toch voor een ander pad gekozen. Ik wilde namelijk direct aan de slag met mijn passie. In plaats van een hbo-opleiding, besloot ik om de tijd die ik had in te zetten om me op mijn eigen manier verder te ontwikkelen.

 

Meteen na het afronden van mijn opleiding startte ik een onderneming, met de naam ‘Beter (W)eten’. Ik verzorg met mijn bedrijf activiteiten die gaan over gezonde voeding voor kinderen en jongeren. Al snel kwam ik erachter dat kennis van gezonde voeding niet de enige skill was die ik daarvoor nodig had. Verstand van marketing, netwerken, commercieel inzicht en financiën had ik niet, dus hier moest ik mee aan de slag. 


‘Ik heb het geluk gehad samen te werken met mensen die mij op weg konden helpen‘

Dit begon met simpelweg online te gaan en alles over ondernemerschap te lezen. Daarnaast heb ik het geluk gehad samen te werken met personen en opdrachtgevers die mij op weg konden helpen. Uiteindelijk heb ik ook een ondernemerstraining gedaan, dat heeft flink geholpen. Hier leerde ik hoe je een dienst goed in de markt kan zetten. 

 

Een van de aanpassingen die ik heb gedaan binnen mijn bedrijf is, in plaats elke activiteit op maat uitwerken, de workshop die zich in de praktijk al bewezen hadden passend te maken voor alle leeftijden. Zo kon ik mij veel meer focussen op het geven van de workshops, in plaats van het uitwerken ervan. Ik heb in dat jaar meer leerlingen kunnen bereiken dan in alle de jaren ervoor. 

 

Maar uiteindelijk heb ik de meeste kennis opgedaan door het gewoon te doen. Zo kom je er vanzelf achter wat wel en niet werkt. Ook als het soms veel tijd en moeite kost en je toch op het verkeerde spoor blijkt te zitten. Van je fouten leer je veel! Leren en ontwikkelen stopt natuurlijk nooit, er zijn altijd nieuwe uitdagingen en projecten, waar weer nieuwe kennis voor nodig is. Ik zou niet anders willen, dat houdt mijn werk leuk en uitdagend!

Voorwoord_62

Sil de Weerd studeerde op het Clusius College (nu Vonk). Met Beter (W)eten verzorgt hij activiteiten over gezonde voeding aan kinderen en jongeren. Zoals kooklessen op maat, een workshop gezonde pannenkoeken, power smoothies of vega burgers bakken. Activiteiten die goed passen bij ieder evenement, in de klas, bij de BSO of op de sportvereniging. Contact en info: Sil@beterwetenvoorlichtingen, 06 29 86 00 19, beterwetenvoorlichtingen.nl

Column Sil de Weerd

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...