DROPbox

 

Wat drop jij in de pot? Een tip, inzicht of advies? Interessante start-up of duurzaam recept? Drop je inbreng en verdien een échte DROPpot!

 

DROPbox_72
DROPbox_85_beeld kolombreed

MBO Challenge

weer van start

 

De MBO Challenge voedselverspilling is weer van start! Het nieuwe thema ‘werken aan een duurzaam voedselsysteem’ biedt -naast het tegengaan van voedselverspilling- ruimte om breder te kijken naar het hele voedselsysteem. Van voedselproductie tot voedselconsumptie. Vanaf nu kunnen onderwijsinstellingen, bedrijven of organisaties zich inschrijven. Dit kan tot 1 december 2023. 

 

>> Kijk hier voor meer informatie

Opleiding Food & Lifestyle Lentiz

bij NOS Journaal

 

Het NOS Journaal bezocht in juni van dit jaar de mbo-opleiding Food & Lifestyle over het thema overgewicht. De studenten kregen vragen als ‘is het voor jongeren moeilijk om gezonde keuzes te maken?’ En ‘wat zou je jongeren adviseren?’

 

>> Kijk de uitzending hier terug

 

 

DROPbox_beeld onderin kolom

DROPbox_85_beeld kolombreed COPY

Ayoub Agri & Food Expeditie

 

Ayoub Louirhani uit Amsterdam-Oost is de enige Marokkaanse boer in Nederland. Zijn agrarische opleiding volgde hij bij Clusius (nu Vonk). Hij was te gast bij de Groenpact Manifestatie op 1 juni en sprak daar over zijn agrifood expeditie in Noord-Holland. 

 

In vier televisie afleveringen bezoekt Ayoub onder meer duurzame telers, een zaadverdelingsbedrijf en het lab waar van veldbonen nieuwe producten worden gemaakt. Weten we nog wel waar ons eten vandaan komt? Gaan we anders eten en produceren in de toekomst?

 

>> Kijk hier alle afleveringen terug

Podcast

wendbaar vakmensschap bij Vitens

 

Het proces van het maken van drinkwater is niet veel anders dan de productie van andere levensmiddelen en dranken. Vitens kent dan ook dezelfde uitdagingen als de foodsector: hoe werven en scholen we instromers? En hoe houden we onze huidige medewerkers up to date en gemotiveerd? We gingen langs in Friesland, waar we alles hoorden over lerende organisaties en wendbare vakmensen.

Marije de Jonge gaat in gesprek met Klaas Jensma (procestechnicus bij Vitens en deelnemer van het Wendbaar Vakmensschap programma), Simon Feersma Hoekstra, zijn docent en coach levensmiddelentechnologie bij MBO Life Sciences en Goedele Geuskens, onderzoeker bij TNO.

 

>> Luister hier de podcast in Spotify

 

 

DROPbox_beeld onderin kolom COPY

DROPbox

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...