Wat drop jij in de pot? Een tip, inzicht of advies? Of een interessante start-up of duurzaam recept? Drop je inbreng en verdien een échte DROPpot. Voor de eerste keer heeft de redactie deze gevuld met smakelijkheden.
Groen kennisnet is vernieuwd en heeft nu ook een prachtig nieuw portaal voor foodprofessionals. Hier vind je nieuws, trends, evenementen en raadpleeg je de kennisbank. Zoeken doe je op branches, onderwerp (kennisdossiers), of binnen drie thema’s: produceren & controleren, voeding & duurzaamheid en voeding & gezondheid.
In het derde jaar van hun opleiding Food, Commerce & Technology (Hogeschool Inholland Delft) kregen studenten de opdracht om zelf een product te ontwikkelen én in de markt te zetten. Jaarlijks belanden er miljoenen kilo’s sinaasappelschillen bij het afval in Nederland. Bonborange verwerkt zowel de binnen- als buitenkant van de schil in de producten. Nu zijn de smakelijke chocoladeproducten, gemaakt met sinaasappelschillen, niet aan te slepen.
Een groep Nederlandse diëtisten heeft een alternatief bedacht voor de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum: de Schijf for Life. Dit volledig plantaardig voedingsadvies heeft oog voor de gezondheid, maar ook voor het klimaat en biodiversiteit.
In elke DROPbox een overheerlijk en duurzaam recept. Dit keer met seizoensgebonden groenten: gevulde pompoen met kaas en veldsla van Marly Spoon. Mmmmmmm……
Heb jij de webinars van Food for Teachers al allemaal gezien? Je kunt ze in deze playlist op Youtube gemakkelijk terugvinden. Van elk webinar zijn korte clips gemaakt, die je kunt gebruiken in een les. Bijvoorbeeld deze clip van 8 minuten over ‘Bug Business’, waarin Wicha Benus vertelt over de mogelijke rol van insecten in het voedselsysteem van de toekomst.