DROPbox

 

Wat drop jij in de pot? Een tip, inzicht of advies? Interessante start-up of duurzaam recept? Drop je inbreng en verdien een échte DROPpot!

 

DROPbox_72
DROPbox_85
Noord-Hollandse

Piepers

 

Astrid Francis kreeg landelijke bekendheid toen ze tijdens de corona-crisis 6000 kilo Beemster Valery aardappels op de stoep van Deen stortte. Haar meest recente succes is Boertje Bram Chips (nu Beemster Chips), die ze samen met studenten van Vonk ontwikkelde. Astrid heeft een prachtig verhaal over korte ketens, verwaarding van haar product en telen met respect voor de natuur. Ze is te gast op ons event Food for Teachers op 23 maart in Ede. Ben jij er ook bij?

 

>> Lees verder

Nieuws uit de kennisbank:

Wie is bereid de echte prijs voor voedsel af te rekenen?

 

Op Groen Kennisnet staan berichten over nieuwe kennis en onderzoeken. In onze Nieuwsbrief  berichten we hierover en we zetten er één in de Drop Box in de spotligts. 

 

In een Amsterdamse supermarkt is onderzoek gedaan naar true pricing van levensmiddelen. Vertrouwen blijkt een sleutelbegrip als het gaat om het doorberekenen van de echte prijs.

 

>> Lees het artikel

DROPbox_86

Groenpact Impactprijs

 

De inschrijving voor de Groenpact Impactprijs is gesloten. Na half maart weten wie de genomineerden zijn voor deze wedstrijd voor studenten, waarbij zij hun project of mini-onderneming in de spotligths kunnen zetten. 

 

Van de drie genomineerden wordt een video gemaakt over hun project. De prijsuitreiking vindt plaats op de Groenpact Manifestatie op 1 juni. De winnaar verdient maar liefst 2500 euro!

 

>> Meer informatie en aanmelden project

 

De afgelopen jaren hebben foodprojecten het erg goed gedaan. We zetten graag de winnaars van afgelopen jareb nog een keer in de spotlights: de All You Need is Food Tour van Clusius College (nu Vonk),  project Veldbonen van Terra  en Nieuwkomers in de Keuken van Clusius College (nu Vonk). Klik op de titel om de video te bekijken.

DROPbox 3_banner_Impactprijs COPY

Foodtrends 2023

 

Ooit gehoord van kelp? Wat betekent swicy? En waarom mag een boterbord niet ontbreken? Ofwel: wat eten we morgen? Je leest het in deze leuke blog van evenementenlocatie de Fabrique. 

 

>> Lees het artikel

Terugblik Food for Teachers Live Event 

 

We zijn al weer bijna toe aan de nieuwe editie van het Food for Teachers Live Event: op 23 maart 2023! >> Hier meer info

 

En wat was het leuk bij de Groene Afslag in Laren! We frissen graag nog even je geheugen op. 

 

>> Lees hier het verslag en bekijk alle presentaties van 2022

DROPbox 3_banner_Impactprijs

DROPbox 3

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...