DROPbox

 

Wat drop jij in de pot? Een tip, inzicht of advies? Interessante start-up of duurzaam recept? Drop je inbreng en verdien een échte DROPpot!

 

DROPbox_72
DROPbox_85

MBO Challenge

winnaar Voedselverspilling

 

Op donderdag 25 april 2024 was het zover! In een live en online uitzending werden de winnaars van de MBO Challenge Voedselverspilling bekendgemaakt. 

 

De deskundige jury heeft gekozen voor de oplossing van het team Verspillingsboek van de studenten Dier en Management van Yuverta College in Heerlen. Zij ontwikkelden samen een Verspillingsboek dat praktische oplossingen biedt om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd heerlijke gerechten te bereiden.

 

>> Lees meer

logo MBO challenge

Groenpact Impactprijs

winnaars bekend

 

De winnaars van de Groenpact Impactprijs zijn op 3 juni bekend gemaakt.

 

Onder de genomineerden vmbo en mbo van de Groenpact Impactprijs waren dit jaar twee leuke en innovatieve foodprojecten. We lichten ze voor je uit:

 

>> Circulair genieten - Aeres VMBO Nijkerk

 

Tot voor kort werd het bierbostel van Burg Bieren en overgebleven fruit van Fruithal Smits gebruikt als veevoer. De bierbrouwer vroeg de leerlingen van Aeres VMBO Nijkerk voedzame alternatieven te bedenken.

DROPbox_86

>> Kok & Kunstenaar - Koning Willem I College, i.s.m. PLAY.ART.FOOD

 

Iedereen is onderdeel van de voedseltransitie. Koks liggen daarbij voor de hand. Maar in dit project worden ook kunstenaars onderdeel van de cyclus.

DROPbox_79

Kunstmatige intelligentie

maakt Belgische biertjes lekkerder

 

Belgische studenten zijn er naar eigen zeggen in geslaagd om met behulp van kunstmatige intelligentie de smaak van bier te verbeteren. Een speciaal proefpanel vond zowel een alcoholisch biertje als een non-alcoholisch biertje lekkerder na de aanpassingen die een algoritme voorstelde.

Om dat voor elkaar te krijgen, brachten de onderzoekers de eigenschappen van meer dan 200 chemische eigenschappen van bier in kaart.

 

>> Bekijk hier het filmpje

belgisch bier

Nieuws uit de kennisbank:

Hoe gezond is kaas?

 

Op Groen Kennisnet hebben we onze eigen portal voor de foodsector. Een prachtige startpagina met vakinformatie voor de foodprofesisional, waar je heel veel informatie kan vinden. Onder meer over voeding, gezondheid en innovatie. Het is dé plek waar je de nieuwste kennis en onderzoeken vindt over food.

 

In onze Nieuwsbrief  berichten we hierover en we zetten er één in de DROPbox in de spotligts. Deze keer: Hoe gezond is kaas? 

DROPbox_80

Een aflevering van de Universiteit van Nederland legt uit dat goede voedingsstoffen uit kaas het negatieve effect van verzadigd vet en zout compenseren. Zo bindt calcium uit kaas aan de vetten, waardoor je deze vetten niet opneemt maar uitpoept.

 

>> Bekijk de aflevering


DROPbox juni 2024

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...