Wat drop jij in de pot? Een tip, inzicht of advies? Interessante start-up of duurzaam recept? Drop je inbreng en verdien een échte DROPpot.
Heb je de twee webinars van Food for Teachers al gezien?
In ‘Van activist naar foodproducent’ vertellen Lianne de Bie, directeur van het Slow Food Youth Network (SFYN) en ondernemer Mark Kulsdom (foodactivist en bedenker van The Dutch Weed Burger) hun inspirerende verhaal.
Terugkijken:
In het webinar van februari ging het over gepersonaliseerd voedsel in de sport.
Jeroen Wouters was te gast. Hij is innovatiemanager Sport en Voeding bij Sportcentrum Papendal en Lead Global Connections van Foodvalley NL. Jeroen is afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog en gepromoveerd aan Wageningen Universiteit. Hij heeft een brede achtergrond in voedingstechnologie, met specifieke ervaring in productontwikkeling en voedingsonderzoek. Op Papendal ondersteunt hij de diëtisten die de sporters begeleiden bij hun voeding.
Terugkijken:
De Kennisbank Food is opgegaan in de het Portaal Vakinformatie voor de Foodprofessional op het vernieuwde Groen Kennisnet. Alle bronnen die eerder door docenten en bedrijven zijn verzameld in de Kennisbank Food, hebben nu een plek gekregen op deze pagina. En er is nog heel veel ruimte voor meer, dus blijf aanleveren!
We lichten in elke nieuwsbrief een artikel of bron van dit portaal voor je uit:
Wil je een duurzame keuze maken, dan kun je het beste vleesvervangers kiezen gemaakt van plantaardige producten. Deze vegan vleesvervangers hebben over het algemeen minder impact op het klimaat en milieu dan vleesvervangers op basis van dierlijke producten.
Dit blijkt uit een analyse van het tv programma De Kennis van Nu. De makers van dit programma zochten uit hoeveel impact vlees en vleesvervangers hebben op het milieu. Dit deden ze op basis van het CO2-uitstoot per kilogram eiwit op de hele levenscyclus.
De studententeams hebben hun oplossing voor de challenge ingeleverd. Een deskundige jury onder leiding van Toine Timmermans, - directeur Samen Tegen Voedselverspilling - heeft de ingediende oplossingen beoordeeld.
Er zijn 8 genomineerden:
Lentiz Life College - Wasabi Kroket
Aeres Mbo Ede - Kvass
Curio MBO Food & Future
Biertoast Aeres MBO Almere
Bierproducten Yuverta Heerlen
Workshop Terra MBO Groningen
Lang Leve Melkwei Clusius College
Worteljam Clusius College - Appel Bapao
Op 21 april 2022 is de grote finale bij Aeres in Almere. Deze is online te volgen.Wil je daar bij zijn, kijk dan op de website: