DROPbox

 

Wat drop jij in de pot? Een tip, inzicht of advies? Interessante start-up of duurzaam recept? Drop je inbreng en verdien een échte DROPpot. 

 

DROPbox_72

Food for Teachers Webinars

 

Heb je de twee webinars van Food for Teachers al gezien?

 

In ‘Van activist naar foodproducent’ vertellen Lianne de Bie, directeur van het Slow Food Youth Network (SFYN) en ondernemer Mark Kulsdom (foodactivist en bedenker van The Dutch Weed Burger) hun inspirerende verhaal.

 

Terugkijken:

In het webinar van februari ging het over gepersonaliseerd voedsel in de sport.

 

Jeroen Wouters was te gast. Hij is innovatiemanager Sport en Voeding bij Sportcentrum Papendal en Lead Global Connections van Foodvalley NL. Jeroen is afgestudeerd als levensmiddelentechnoloog en gepromoveerd aan Wageningen Universiteit. Hij heeft een brede achtergrond in voedingstechnologie, met specifieke ervaring in productontwikkeling en voedingsonderzoek. Op Papendal ondersteunt hij de diëtisten die de sporters begeleiden bij hun voeding.

 

Terugkijken:

DROPbox_85

Kennistip

 

De Kennisbank Food is opgegaan in de het Portaal Vakinformatie voor de Foodprofessional op het vernieuwde Groen Kennisnet. Alle bronnen die eerder door docenten en bedrijven zijn verzameld in de Kennisbank Food, hebben nu een plek gekregen op deze pagina. En er is nog heel veel ruimte voor meer, dus blijf aanleveren!

 

We lichten in elke nieuwsbrief een artikel of bron van dit portaal voor je uit:

Hoe goed zijn vleesvervangers voor het milieu?

 

Wil je een duurzame keuze maken, dan kun je het beste vleesvervangers kiezen gemaakt van plantaardige producten. Deze vegan vleesvervangers hebben over het algemeen minder impact op het klimaat en milieu dan vleesvervangers op basis van dierlijke producten.

 

Dit blijkt uit een analyse van het tv programma De Kennis van Nu. De makers van dit programma zochten uit hoeveel impact vlees en vleesvervangers hebben op het milieu. Dit deden ze op basis van het CO2-uitstoot per kilogram eiwit op de hele levenscyclus.

 

>> lees het hele artikel

Voedselverspillingschallenge

 

De studententeams hebben hun oplossing voor de challenge ingeleverd. Een deskundige jury onder leiding van Toine Timmermans, - directeur Samen Tegen Voedselverspilling -  heeft de ingediende oplossingen beoordeeld. 

 

Er zijn 8 genomineerden:

Lentiz Life College - Wasabi Kroket

Aeres Mbo Ede - Kvass

Curio MBO Food & Future

Biertoast  Aeres MBO Almere

Bierproducten Yuverta Heerlen

Workshop Terra MBO Groningen

Lang Leve Melkwei Clusius College

Worteljam Clusius College - Appel Bapao

 

>> Bekijk alle filmpjes

 

Op 21 april 2022 is de grote finale bij Aeres in Almere. Deze is online te volgen.Wil je daar bij zijn, kijk dan op de website: 

www.mbo-challenge.nl

H@P 2 Dropbox_105

H@P 2 Dropbox

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...